Sao Vicente

Bezienswaardigheden op Sao Vicente

São Vicente heeft toeristen ontzettend veel te bieden! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Mindelo, of trek naar een van de omliggende dorpen. Mocht je voor een langere periode op São Vicente verblijven, dan loont het om de ferry naar Santa Antão te nemen. Dit eiland is veel groener dan São Vicente, waardoor het steeds meer in trek is onder toeristen. Combineer het met de bezienswaardigheden op Sao Vicente, om optimaal te genieten tijdens je reis! Ook worden er vanuit het vliegveld van Mindelo verschillende meerdere interne vluchten aangeboden naar andere delen van Kaapverdië.

Op deze pagina lees je meer over de bezienswaardigheden op Sao Vicente zelf. Daarbij gaan we in op de activiteiten die je op het eiland kunt ondernemen.

Hoogtepunten van het eiland São Vicente

Mindelo is als hoofdstad het belangrijkste hoogtepunt van het eiland São Vicente. Het betekent echter niet dat je binnen de stad moet blijven tijdens een vakantie. Trek naar de omliggende vissersplaatjes, waar je prachtig gekleurde vissersbootjes aantreft! Een goed voorbeeld van een dorpje met deze karakteristieke boten is São Pedro. Ook kun je vanuit Mindelo naar de Monte Cara reizen. Dit is een iconische rots in de baai van de hoofdstad. Volgens de overlevering ziet deze berg toe op het leven in Mindelo en beschermt het haar inwoners.

Tip: wacht tot de zonsondergang, wanneer je deze berg bezoekt. Het zorgt voor prachtige plaatjes! Het is een van de vele prachtige én gratis bezienswaardigheden op Sao Vicente.

Bekijk het uitzicht vanaf de Monte Verde

De Monte Cara is niet de enige berg op São Vicente. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Monte Verde. Deze berg biedt je toegang tot het hoogste punt van het eiland, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. Houd er rekening mee dat het mistig kan zijn rond de berg. Doordat de wegen slingeren en langs de afgrond lopen, is het slimmer om te wachten tot dagen waarop het helder is! Niet alleen is dit veiliger, ook weet je zo zeker dat er wat te zien valt vanaf de Monte Verde. Deze berg heeft een hoogte van maximaal 774 meter.

Leuke activiteiten ondernemen in Kaapverdië

Het bezoeken van Mindelo, de vissersplaatjes en de Monte Verde zijn slechts voorbeelden van activiteiten op São Vicente. Er valt nog veel meer te beleven! Zo is São Vicente al jaren een van de populairste bestemmingen onder surfers. Dit is niet voor niets, want net buiten Mindelo vind je prachtige stranden om te wind- of kitesurfen. Trek bijvoorbeeld naar het strand van São Pedro, of bezoek Salamansa. Het zijn twee kleine dorpjes, waar je met open armen ontvangen zal worden door de vriendelijke bevolking van São Vicente.

Zwemmen met schildpadden op São Vicente

Heb je weinig met surfen, maar vind je het wel heerlijk om in zee te zwemmen? In dat geval kan zwemmen met schildpadden het overwegen waard zijn. Er zijn diverse plekken op het eiland waar deze mogelijkheid geboden wordt. Samen met een lokale visser trek je de zee op, waarbij je het bootje verlaat op de plek waar schildpadden gevoerd worden. Ook op de stranden van São Vincente kom je soms schildpadden tegen.

Huur een jacht voor een dagtrip op het water

Hoewel het voor het zwemmen met schildpadden slim is om een gids mee te nemen, kun je ook zelf het water op. Huur in de haven van Mindelo of een van de andere vissersplaatsen een bootje. Mocht je weinig ervaring hebben met het besturen van boten, dan is het slim om met een gids te varen. Een gids kent de mooiste plekken rond São Vicente en voorkomt dat je in een stroming terechtkomt.

Kaapverdië