Algemeen

Uitgaan op Kaapverdië

Uitgaan op de Kaapverdische Eilanden is geheel wat anders dan de uitgaanscentra op populaire eilanden als Mallorca, Ibiza, en andere uitgaanseilanden. Het is namelijk absoluut geen bestemming als je de hele nacht door wilt feesten, of graag al in de middaguren jezelf vol wilt gooien.

Het gaat er wat dat betreft op de Kaapverdische Eilanden gewoon wat rustiger aan toe, en je kunt rustig stellen wat meer op z’n Afrikaans.

In de grote steden en dorpen zijn overigens wel erg leuke bars en clubs te vinden, en de muziek van Kaapverdië is natuurlijk wereldwijd bekend.

Uitgaan op Kaapverdië

Als je uit wilt gaan, denk dan vooral aan de steden Praia, Sal Rei, Santa Maria en Mindelo.

In Mindelo is het nachtleven vrij levendig, met enkele goede bars, cafés en clubs. Vraag vooraf waar je het beste heen kunt gaan, vooral ook omdat optredens vaak per flyer en poster worden aangekondigd.

In Praia is het uitgaanscentrum ook goed, en een tip is Quintal da Música, waar regelmatig optredens zijn. Net buiten Praia staan discotheken als Zero Horas en de bekend Cockpit.

Is er in de plaats waar je verblijft geen mogelijkheid om uit te gaan, kan je vaak kaartjes kopen inclusief transfer, zoals bijvoorbeeld vanuit Sal Rei naar de Crytal Disco, of Disco Mazurka.

Nogmaals, vraag in het hotel of appartement waar je verblijft, wat de beste optie is om uit te gaan. Zo voorkom je teleurstelling.

Overigens zijn er ook lokaal vaak, en soms spontaan, optredens. En dat is ook een aanrader.

Waarom? De Kaapverdische eilanden staan bekend om de verschillende soorten muziek, die vaak een combinatie zijn van diverse invloeden. Invloeden uit Europa, zoals de Polka, en uit Afrika, zoals de trommels.

Dit soort, spontane, concerten is dan ook vaak een groot feest, en doet altijd een beetje aan carnaval denken.

Kaapverdië