Algemeen

Stranden op Kaapverdië

Vaak wordt gezegd dat de mooiste stranden op Kaapverdië te vinden zijn op het eiland Boa Vista, en dat de andere eilanden geen mooie stranden te bieden hebben.

Daar zijn wij, en vele toeristen, het natuurlijk niet mee eens. Op ieder eiland zijn mogelijkheden om op het strand te liggen, of te zwemmen. De vijf onderstaande stranden worden vaak als de mooiste stranden gezien, niet noodzakelijkerwijs in onderstaande volgorde.

De mooiste stranden op Kaapverdië

Tarrafal

Het witte zandstrand op het eiland Santiago. Zo’n strand dat je tot nu toe alleen maar gezien hebt op de televisie. Een echt bountystrand, dat omgeven wordt door een azuurblauwe zee. Het wordt wel gezien als het best bewaarde geheim van Kaapverdië.

Chaves

Boa Vista heeft ongeveer 10 kilometer mooi strand met fijn zand.

Bij is het strand bijzonder mooi, maar dat komt ook door het uitzicht over de zee, met dat prachtige smaragdgroene zeewater, en aan de andere kant de bergen.

Curralinho, Varandinha, Curral Velho

De stranden Curralinho, Varandinha en Curral Velho, ook op Boa Vista, zijn wat meer voor de actieve watersporter, want hier kan je snorkelen, surfen, zeilen en natuurlijk duiken, en vanzelfsprekend lekker in de zon liggen. Het langste strand is overigens 18 kilometer lang. Curralinho is dan ook absoluut aanbevolen!

Santa Maria

Het strand bij Santa Maria, op het populaire eiland Sal, is breed en ongeveer drie kilometer lang. Het lijkt wel een strand van een Bounty-eiland, echt tropisch. Bij  het strand zijn veel goede faciliteiten.

Sao Filipe

Sao Filipe, op het eiland Fogo, heeft geen wit zand, maar zwart vulkanisch zand, waarvan veel mensen denken dat er een helende werking is vanweg het jood en titanium.

Een droomachtig strand, onder aan de kliffen van Sao Filipe.

Santana

Op Maio ligt het strand in de vorm van een halve maan, en is vrij rustig. Het strand wordt omringd door onaangetaste natuur, en hier kan je zomaar jonge of oude schildpadden tegenkomen

Kaapverdië