Algemeen

Het eten in Kaapverdië

Kaapverdië is een geweldig land, dat bestaat uit een eilandengroep en waar je heel goed heen kunt gaan voor een vakantie. De temperaturen zijn er erg goed en de natuur is er geweldig. Als je erheen gaat, dan wil je misschien graag de lokale gerechten proberen. Wat voor een eten kun je verwachten in Kaapverdië?

Informatie over Kaapverdië

Kaapverdië is een land dat vooral bestaat uit een eilandengroep van vulkanische grond. Het is gelegen ten westen van Afrika. Het is verdeeld in twee regio’s met meerdere eilanden. De natuur in Kaapverdië is zeer bijzonder. De grond is er zeer vruchtbaar en hierdoor kun je een aantal bijzondere planten en bomen spotten. De temperatuur is er altijd goed, waardoor het een geweldige vakantiebestemming is. En het eten is ook zeer de moeite waard!

Het ontbijt

Het ontbijt in Kaapverdië is vrij simpel. In het algemeen eten ze er brood en jam. Kaas wordt er veel minder op brood gegeten. Sommige lokale bewoners eten in de ochtend ook Cachupa. Dit is het nationale gerecht van Kaapverdië en het wordt sowieso gegeten met zoete aardappel, cassave, bonen en mais. Je kunt bij veel hotels ook wel internationale ontbijten krijgen. Denk aan cornflakes of gebakken eieren.

Snacks tussendoor in Kaapverdië

Een echte lunch wordt er meestal niet gegeten in Kaapverdië. Wanneer de lokale bevolking honger heeft, halen ze iets bij kraampjes die je overal op straat tegenkomt. Je kunt hier verschillende snacks kopen. Denk aan noten, gepofte aardappelen of andere heerlijke hapjes. Er zijn overal wel stands te vinden. Eventueel kun je in de middag ook wat eten bij een restaurant.

Het avondeten

Het avondeten in Kaapverdië is vooral gericht op vis. Denk aan tonijn, makreel en kreeft. Dit wordt vooral veel gegeten met rijst en groente. Soms kun je ook kiezen voor friet met een salade. Ook soepen en stoofgerechten met vis of kreeft worden veel gegeten. Als laatste kun je heel veel Cachupa krijgen, want dit wordt niet alleen met het ontbijt maar ook tijdens het avondeten geserveerd. Extra leuk is misschien om te weten dat het overal net iets anders wordt gemaakt en dat er ook een luxere variant is met vlees erbij. Dit kun je ook op veel plaatsen eten.

Drinken

Water kun je niet drinken uit de kraan. Wij worden er waarschijnlijk sneller ziek van dan de lokale bevolking. Houd hier ook een beetje rekening mee als je ergens drinken besteld, waar bijvoorbeeld water bij in zit. Er zijn redelijk wat bars en cafés waar je wat kunt drinken. Hier is het doorgaans erg gezellig in de avonden.

Winkels in Kaapverdië

Wij zijn in Nederland natuurlijk de grote supermarkten gewend. In Kaapverdië heb je die veel minder. Hier kom je vooral kleine winkeltjes tegen met de dagelijkse behoeften. Er zijn vooral veel verse producten. De meeste mensen in Kaapverdië kopen echter hun spullen niet in een winkel, maar op een markt. Alle steden en ook wel de meeste dorpen hebben een markt waar van alles te kopen is. Dit is voor toeristen een leuke aanrader, omdat je beter kunt zien hoe de lokale bevolking leeft.

Kaapverdië