Algemeen

Recreatie op Kaapverdië

Op de Kaapverdische Eilanden valt veel te doen. Natuurlijk diverse bezienswaardigheden, de markten en andere leuke activiteiten. Je kunt lekker luieren op het strand, van de zon genieten en het koele water.

Bij de stranden, althans de meeste stranden, worden diverse watersporten aangeboden. Er zijn volop mogelijkheden om te snorkelen of te duiken. Je kunt op sommige eilanden ook leren duiken. Wil je een keer wat anders dan op het strand zijn, ook dan hebben de diverse eilanden veel te bieden, waaronder actieve en ietwat mindere actieve recreatiemogelijkheden.

Meer mogelijkheden voor recreatie op Kaapverdië

Wat veel toeristen niet weten, en waar overigens ook diverse toeristen speciaal voor naar hier reizen, lekker tegenstrijdig dus, zijn de goede mogelijkheden om bijvoorbeeld te wandelen. De natuur is daarvoor vaak een belangrijke reden, want dat kan je het beste bekijken tijdens een wandeling.

Actieve vulkanen

Enerzijds vanwege de actieve vulkanen op het eiland Fogo, Pico en Novo Pico. Een unieke gelegenheid om natuurlijk eens te wandelen op een geheel andere manier dan thuis. Wat overigens niet wil zeggen dat je direct bij de vulkanen kan komen, maar het is wel een bijzondere ervaring om hier te kunnen wandelen.

De andere reden voor veel wandelaars is de toch wel unieke planten- en dierenwereld van de Kaapverdische eilanden. Waar kan je bijvoorbeeld tijdens een wandeling over de stranden, zomaar jonge of oude zeeschildpadden zien. Erg mooi is ook het Monte Gordo nationaal park, waar ook enkele mooie wandelwegen te bewandelen zijn, ook weer door een bijzondere en rijke natuur, met veel plantensoorten die helaas op uitsterven staan.

Overigens wordt ook Santo Antão gezien als een prima eiland voor actieve vakantiegangers. Ook hier worden  mogelijkheden geboden voor sporten als mountainbiken, kanoën , en andere extreme sporten. Mountainbiken is ook op het mooie eiland Boa Vista mogelijk.

Wil je dit soort activiteiten beoefenen tijdens de vakantie, kijk dan voordat je boekt wel goed of er ook mogelijkheden worden geboden op het eiland zelf. Of zorg voor vervoer naar andere eilanden waar de sporten wel mogelijk zijn.

Kaapverdië