Sao Vicente

Reizen naar Sao Vicente

Plan je een vakantie naar São Vicente? Het Kaapverdische eiland heeft toeristen ontzettend veel te bieden. Waar het eiland in het verleden dor en verlaten was, ontwikkelt het zich momenteel tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Heb je al gezien dat er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar São Vicente gaan? Ideaal, wanneer je op korte termijn naar de zon wilt! Reizen naar Sao Vicente biedt je vrijwel het hele jaar door een garantie op mooi weer.

Veel mensen kennen São Vicente van het programma Helemaal het Einde, waarin vier gezinnen een nieuw leven opbouwden op São Vicente. Het programma werd in 2018 uitgezonden. In het programma richtten twee gezinnen zich op de ontwikkeling van een camping (Casa Tambor), terwijl de andere stellen begonnen aan een bed & breakfast.

Accommodaties op São Vicente

Hoewel de website van de opgezette camping nog bestaat, lijkt het niet mogelijk om hier een plek te reserveren. Gelukkig heeft São Vicente nog tal van andere accommodaties te bieden aan toeristen! Houd er rekening mee, dat deze accommodaties vaak kleinschalig en knus zijn. Dit betekent echter niet, dat je het hier niet naar je zin zal hebben. De lokale bevolking doet er alles aan om je jezelf thuis te laten voelen op São Vicente! Gek is dat niet, want de bevolking leeft voor een groot deel van het toerisme op het eiland. Welke accommodaties kies jij tijdens het reizen op Sao Vicente?

Knusse hotels en B&B’s

Waar verschillende andere Kaapverdische eilanden over grote resorts beschikken, geldt dat voor São Vicente zeker niet. Het eiland kenmerkt zich door de kleine, knusse hotels en het grote aantal casa’s, B&B’s en boetiekhotels. Het geeft het reizen een hele nieuwe dimensie, wanneer je voorheen vaak in grotere resorts overnacht hebt. Opvallend is het aantal Europeanen wat op São Vicente een casa of boetiekhotel begonnen is. Veel mensen zijn verliefd geworden op het eiland en hier vervolgens gebleven! Keer jij nog wel terug naar huis na je vakantie op São Vicente?

Reizen naar het eiland São Vicente

Eerder beschreven we al dat er rechtstreeks vluchten vanuit Amsterdam naar São Vicente gaan. Dit maakt het heel eenvoudig om op het eiland te komen! In het zuidwesten van São Vicente vind je het vliegveld, welke in de afgelopen jaren sterk vernieuwd is. Vanaf Schiphol worden er wekelijks één of twee vluchten aangeboden. Een alternatief is vliegen vanuit België naar São Vicente, waarbij vluchten meermaals per week gaan. Bij een vlucht vanuit België dien je rekening te houden met een overstap onderweg.

Van het vliegveld van São Vicente naar Mindelo

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van São Vicente kun je de taxi naar hoofdstad Mindelo nemen. Deze rit duurt doorgaans niet langer dan een kwartier en kost je circa 10 euro. Ook binnen Mindelo kun je gebruik maken van de taxi om snel van de ene naar de andere bezienswaardigheid te reizen. Je kunt er ook voor kiezen om deze stukken wandelend af te leggen of een auto te huren.

Vluchten en boottochten vanuit São Vicente

Vanuit São Vicente heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een interne vlucht of boottocht. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het buureiland Santa Antão. Dit kan met de ferry, die vanuit de grote haven in Mindelo vertrekt. Ook kun je het vliegtuig nemen om andere delen van de Kaapverdische eilanden te bezoeken.

Tip: een leuke activiteit op Sao Vicente is het deelnemen aan een boottocht met gids!

Kaapverdië