Sao Vicente

Steden en dorpen op Sao Vicente

São Vicente kent tal van leuke plaatsen, die meer dan het bezoeken waard zijn bij een vakantie op het eiland! De meest bekende stad is Mindelo, wat de op een na grootste stad van de Kaapverdische eilanden is. Op het eiland São Vicente is Mindelo vanzelfsprekend wel de grootste plaats met ruim 70.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Baai van de grote haven, ook wel Baia do Porto Grande genoemd. In het verleden werd de stad regelmatig bezocht door zeevaarders. Zij gebruikten Mindelo als een tussenstop naar Europa of Afrika, vanuit Zuid-Amerika bekeken. Welke steden op Sao Vicente bezoek jij?

Diversiteit aan culturen in Mindelo

Doordat zeevaarders uit verschillende landen in Mindelo kwamen, werd de stad al snel een verzameling van diverse culturen. Het geeft de stad de gezellige sfeer, die het vandaag de dag nog altijd heeft! Niet voor niets wordt de stad als de culturele hoofdstad van Kaapverdië gezien. Wist je dat er tegenwoordig een dependance van een Portugese universiteit gevestigd is in Mindelo? Het maakt dat São Vicente een steeds aantrekkelijker eiland wordt voor zowel toeristen, als haar eigen inwoners. Op de universiteit kunnen studies als informatica, bestuurskunde en rechten gevolgd worden.

Tip: vergeet tijdens je bezoek aan Mindelo niet even langs het Langinha Beach te gaan. Dit strand is een van de populairste verblijfplaatsen onder toeristen en bewoners van São Vicente. Niet voor niets werd het strand in 2010 verbreed.

Andere leuke steden op Sao Vicente

Niet alleen Mindelo is het bezoeken waard tijdens een vakantie op São Vicente. Je kunt hier nog tal van andere plaatsen bekijken. Heb je bijvoorbeeld al eens gezocht op Salamansa, Baia das Gatas of Calhau? Het zijn de iets minder bekende plaatsen, die ieder hun eigen charme hebben. Je vindt in deze steden op Sao Vincente tal van bezienswaardigheden en georganiseerde activiteiten.

Een bezoek aan het knusse Salamansa

Salamansa is een heel knus dorpje op São Vicente, wat vooral in trek is onder surfers. Met name kitesurfen is goed mogelijk op het strand van dit dorp. Mocht je weinig met surfen hebben, dan heeft de kustlijn je voldoende te bieden. Breng een bezoek aan een van de gezellige strandtenten in Salamansa!

Muziekfestival van Baia das Gatas bezoeken

Wanneer je zomers naar São Vicente trekt, mag Baia das Gatas niet worden overgeslagen. Dit dorp organiseert jaarlijks een groot muziekfestival, waar veel eilandbewoners naartoe komen. Ook toeristen weten het muziekfestival jaarlijks te vinden. Buiten de zomer om is het rustiger in Baia das Gatas, wat zich kenmerkt door zijn grote woningen en buitenverblijven.

De authentieke vissersboten in São Pedro

Ben je op zoek naar de perfecte foto op São Vicente? Neem in dat geval een kijkje in São Pedro. Deze plaats wordt gekenmerkt door z’n prachtig gekleurde vissersbootjes, die je veelal op het strand van deze plaats vindt. Net als Salamansa is ook São Pedro zeer geliefd onder windsurfers. Wist je dat er soms schildpadden te vinden zijn rond dit dorp? Huur een auto om de steden op Sao Vicente eenvoudig te kunnen bereiken!

Kaapverdië