Algemeen

Vakantie naar Kaapverdië: Dit kun je doen

Het prachtige Kaapverdië wordt ook wel Cabo Verde en de Kaapverdische eilanden genoemd. De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor deze eilanden als vakantiebestemming. De eilanden heb zoveel moois te bieden aan toeristen en het is echt de moeite waard om dit zelf te gaan bekijken met je eigen ogen. Je kunt kiezen voor een mooie strandvakantie op Sal, maar je zou naar Boa Vista moeten voor de mooie natuur. Op de andere eilanden van Kaapverdië is ook veel cultuur, avontuur en geschiedenis te vinden. Het is dus maar net wat voor type vakantie jij wilt beleven, maar op Kaapverdië is er eigenlijk voor ieder wel wat wils.

Kies voor eilandhoppen om een onvergetelijke reis te beleven

Op de Kaapverdische eilanden is onder meer de vulkaan Fogo te vinden en ook zijn er prachtige meren en mooie bergen te bewonderen. Er zijn daarnaast ook leuke muziekcafés en schitterende witte stranden met palmbomen te vinden. Het mooie aan de eilanden is dat elk eiland weer anders is. Het leukste is dan om te kiezen voor een vakantie waarbij je gaat eilandhoppen. Zo kun je makkelijk meerdere eilanden bezoeken en zo een compleet beeld van de cultuur en geschiedenis van het eiland ontdekken. Door verschillende eilanden van Kaapverdië aan te doen, kun je naast een prachtige strandvakantie ook een actieve en culturele vakantie genieten.

De Europese en Afrikaanse cultuur gecombineerd op Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit 9 bewoonde en 3 onbewoonde eilanden. Je bent vanaf een vliegveld in Nederland na om en nabij de 6 uur al op je bestemming. Kaapverdië hoorde in het verleden bij Portugal en is al ruim 45 jaar onafhankelijk van Portugal. Veel mensen kiezen voor Kaapverdië als vakantiebestemming omdat het een heel stabiel en veilig land is. Het is daarbij ook een enigszins rijk land als je bedenkt dat het een Afrikaans land is. De eilanden zijn uniek in het feit dat de Europese met de Afrikaanse cultuur gecombineerd wordt. Daarnaast zijn de schitterende landschappen, de relaxte sfeer en het feit dat de zon er zo goed als elke dag schijnt ingrediënten voor een perfecte vakantie.

Neem de tijd om elk eiland te ontdekken

Zoals gezegd is elk eiland van Kaapverdië uniek. Dit is dan ook waarom je er zowel rond kunt reizen om meerdere eilanden te bezoeken, maar ook op 1 eiland kunt blijven om daar je hele vakantie door te brengen. De lokale muziekcultuur van Kaapverdië is er 1 die je gezien en beleefd moet hebben. Deze cultuur is op bijna alle eilanden wel aanwezig. Het mooie aan  de verschillende eilanden is dat elk eiland een uniek landschap heeft. Zo zijn er gave vulkaanlandschappen te bewonderen, maar staan er ook nog huizen die afstammen uit de Portugese koloniale tijd. Er is genoeg te zien en daarom is het ook belangrijk dat je de tijd ervoor neemt. Spendeer op elk eiland genoeg tijd om echt genoeg van de eilanden te kunnen zien.

Verschillende eilanden met verschillende highlights

Wil je echt de cultuur van Kaapverdië leren kennen? Dan is São Vicente de plek waar je moet zijn. Dit is echt het culturele hart van de eilandengroep. Ga je voor zon, zee en strand? Dan moet je naar Sal. Wil je echt in een paradijs terecht komen? Ga dan naar Santo Antão. Wanneer je de prachtige natuur van Kaapverdië wilt leren kennen, dan zijn de eilanden São Nicolau, Fogo en Boa Vista een aanrader. Hier vind je namelijk maanlandschappen, vulkanen en een uitgestrekte woestijn. Op Maio vind je de meest adembenemende witte stranden en Brave is dan weer bekend als het verborgen eiland. Als laatste bewoonde eiland Santiago is dan weer een combinatie van alles en is daardoor een heel veelzijdig eiland.

Een huurauto nemen om de eilanden te ontdekken

Wanneer je vanaf Schiphol naar Kaapverdië vliegt ben je zoals gezegd 6 uur kwijt. Om je tussen de verschillende eilanden te verplaatsen, kun je het beste een binnenlandse vlucht nemen of met een veerboot naar een eiland gaan. Meestal doe je tussen de 20 à 50 minuten over een vlucht. Aangezien de infrastructuur op de eiland eigenlijk wel goed zijn, doe je er slim aan om een huurauto te nemen. Een aantal van de highlights van de eilanden zijn wel moeilijk of niet te bereiken met een gewone auto. Net als overal zijn er ook op de eilanden goede en minder goede wijken. Over het algemeen zijn het veilige eiland en kun je goed in contact komen met de lokale bevolking.

All-inclusive of kleinere accommodaties, de keuze is aan jou!

Voor een all-inclusive resort vakantie moet je naar de eilanden Sal en Boa Vista. Hier vind je heel veel grote hotelketens die een all-inclusive reis aanbieden. In zo’n resort heb je alle mogelijke luxe en heb je alles wat je nodig bent om je vakantie in alle rust en kalmte door te kunnen bereiken. Veel mensen verlaten de resorts helemaal niet, maar het is te aanraden om dit juist wel te doen. Er is ontzettend veel te zien en ontdekken. De beste manier om Kaapverdië te ontdekken is door te gaan eilandhoppen en in kleinere gezellige accommodaties te verblijven.

Kaapverdië